Vilken hysteri kring kronprinsessans val!

Herregud, har folk inget viktigare att göra än bry sig om huruvida kronprinsessan ska ledas till altaret av sin far eller inte. Det skrias högt om att det är en förlegad stenålderssyn som kommer fram, då kvinnan var en mans "ägodel" som lämnades över från faderns ansvar till makens. Tack och lov lever vi inte på stenåldern nu, men man skulle nästan kunna tro det med den trångsynthet som råder för tillfället. Victoria är ingen mans ägodel, hon är en stark, fri kvinna med egen vilja. Hon har själv gjort det här valet, inte hennes far.

Sedan tjuts det om att vi ska bevara vår svenska tradition och inte anamma den amerikanska. Ja just det. Men hallå, hur svensk är Halloween?  Och den trinda, rödklädda jultomten som vi känner honom ... är han svensk? Nej just det. Ska vi ta bort det också? Om man nu ska hålla på det här med traditioner, så ska hon ju vara oskuld om hon bär vit klänning. Tror någon att hon är det? Nä, förmodligen inte. Men är det någon som skriker om det? Nej, om det är det tyst.

Jisses. Låt henne få göra som hon vill på sin stora dag.

Använd er energi till viktigare saker i livet än kronprinsessans bröllop! Lägg den energin på att bekämpa kvinnomisshandel eller barnporr istället!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0