Imorgon smäller det - KENT!!

Åh, äntligen är det dags!! Nu är dagen här som jag har väntat på så länge. KENT!!!!!! Gaaaahh! Ska bli SÅ KUL!
Syrran och hennes sambo skulle egentligen ha kommit idag för att gå ut och parta ikväll med kompisar, men hon är genomförkyld så de kommer hit först imorgon. Nåja, så kan det gå.
Men imorgon gott folk, imorgon!! KEEEEEEENT!!!
Taxmannen - en av mina favoriter från nya skivan.
FF- Kents bästa låt!

Förlåt...

Har varit så trött så jag har inte orkat blogga någonting på flera dagar.
Igår träffade jag ett par kursare för att gå igenom lite inför en redovisning som ska ske om ett par veckor. Uppgiften är alldeles för luddig och ogripbar för mig för att jag ska gilla detta, så det känns bara skitjobbigt just nu. Men men, vi kämpade på och jobbade ut ett nytt scenario som vi efter ett par timmar insåg att vi kanske ändå ska strunta i och utgå från det vi började med från allra första början. Håhåjaja.
Idag åkte dottern med sin pappa och bonusmamma till Tunisien på semester. Skönt för henne att få komma bort lite till värme och sol. Fick sms från henne när hon landat vid 21.15 och det var +16 grader där just då. Skönt för att vara kväll. Hoppas det blir varmt och skönt så hon får bada och sola, gumman. ♥
På eftermiddagen åkte vi och handlade. Lika trist som vanligt. Bläää.
Så spännande har min helg varit so far...

Vikten går neråt

Säkert som amen i kyrkan går min vikt neråt. Härligt! Sötsuget har börjat ge med sig ganska bra, och nu kan jag behärska det när det väl kommer. Positivt indeed.

-2,8 kg! And counting...

Träffade min handledare idag

Jag ska ju ut på praktik någon gång i slutet av mars/början på april och idag träffade jag min handledare för en första träff. Hon verkar jättetrevlig och de andra lärarna och ägaren av skolan verkar också bra. Jag har bara hört gott om Lärgården som det heter där jag ska praktisera, och jag ser fram emot att börja. Kan det inte bli dags snart...

En fördel med att vara hemma med sjuk son...

är att jag har hunnit skriva lite på min bok. Nu kommer väl någon att undra om jag struntar i min son när jag skriver, men det kan jag säga att det gör jag inte! Jag passar på när han sitter och kollar film eller kollar in sina filmer på tunnelbanetåg på youtube. Då passar jag på att facebooka eller skriva. Idag har jag varit riktigt produktiv tycker jag. Även igår. Har hunnit flera sidor. Kul när det flyter på. :)

Men imorgon ska han tillbaka till dagis igen och då måste jag plugga istället....

Ska skapa en LCHF-blogg

Jag har hittat en massa goda LCHF-recept, och dessutom har jag kommit på flera egna. Ska samla dem i en blogg, men kommer inte på något piffigt namn... Suck att det ska vara så svårt... Tips?

Började kören igår!!

Vilken adrenalinkick! Herreminje. Träffade först min underbara fd kollega Katja som berättade om den här kören för mig, och det  var så roligt bara det.

Så kom vi in och den gamla schlagerdängan "Bara hon älskar mig" hördes.

Gabriel Forss (körledaren) är han som står i mitten i första refrängen.

 

In på scenen kommer han tillsammans med Tobias Karlsson från Let's Dance och de dansar och showar. En tjej från kören tas upp på scenen också! :) Efter den maffiga inledningen börjar vi sjunga, och ÅH vad härligt! Härliga låtar och en fantastisk kör på många hundra personer. Det är pampigt.

Bild lånad från Tobias Karlssons blogg

 

Vi fick även veta att vi ska sjunga på en stödgala för Haiti med bl a Carola och Sarah Dawn Finer. Lustigt nog ondgjorde jag mig över Carolas resa till Haiti där det filmades inför den här stödgalan för något inlägg sedan... Hrrm... mummel, mummel... ja det visste jag ju inte DÅ att jag skulle sjunga med henne en vecka senare. MEN jag tycker fortfarande att hon är ett spån och det står jag för, även om hon har en pipa som gör att jag får gåshud.


Förbaskade SL!!!

Blir galen på den icke fungerande lokaltrafiken i Stockholm de här dagarna!! T-banetågen kan inte köra ovan jord så de vänder vid Gullmarsplan om man ska söderut. Därefter ska ersättningsbussar ta vid. HA HA! Vilket skämt!! Det fungerar ju inte det minsta! Tur att jag inte åker kollektivt nu och ska till jobb när det inte fungerar. Igår skulle jag dock till första körrepetitionen (återkommer i nästa inlägg om det) och att ta sig dit gick ok, vara bara försenad ca 15 min. Men när jag skulle hem på kvällen! My God... Att ta sig från St Eriksplan till Tallkrogen tog mig nästan 1,5 timme!! Något som normalt tar ca 20 minuter. Blir man tokig eller? Tåget segade sig fram och stannade i ca 5 min vid varje station, och i Gullmarsplan fick jag vänta ett tag innan det kom en buss. EN buss! Som skulle ta med jag vet inte hur många passagerare. Som tur var så stod jag så bra till att jag var nästan först på bussen och fick en sittplats. Men vilken anarki! Folk knuffades och trändges som galna för att komma på, och vakter var tvugna att stå och lugna ner massan. Men jag förstår folks upprördhet. Så här dåligt har del aldrig skötts förr. Hörde en kille som sade att han väntat en timme på att bussarna ska komma. En timme?! Det värsta är när bussar åker förbi där det står "Ej i trafik", då blir man så lagomt glad!

Herregud SL, det blir vinter varje år och snö och is drabbar spåren. Ingen större överraskning för någon, så what's the f*cking problem this year???!!!

Ikväll smäller det!

Jag gick ju en gång för en månad sedan på en gospelkör, men eftersom jag var typ den enda under 50 så kändes det sådär. Att det dessutom inte var någon (förutom en) som hälsade mig välkommen och visade var jag skulle ta vägen, så kändes jag inte särskilt välkommen där heller. Däremot var det jättekul att sjunga och körledaren var rolig och duktig, men det väger tyvärr inte upp det andra.

Har nu väntat ihjäl mig på att få börja i Gabriel Forss' gospelkör: Du kan sjunga gospel som börjar ikväll. Känner en tjej som går där och hon säger att efter en kväll där så får man energi och glädje som räcker för en hel vecka! Det låter som något som jag behöver tycker jag. ;D

Sjuk son - inget pluggande

Håhå... Sonen har hostat och haft feber i helgen så det är lika bra att han stannar hemma idag. Han har ingen feber just nu utan är pigg och leker för fullt, MEN han hostar så in i vassen så det är lika bra att han är hemma och kurerar sig ett par dagar. Han hinner vara på dagis ändå om man säger så...

Eftersom han är hemma blir det inget pluggande. Det är ju både på gott och ont. Skönt att slippa, men tyvärr så blir det mer att göra någon annan dag istället. Ikväll hinner jag inte och han lär ju bli hemma imorgon med...

Jaja. Får väl ta igen det en annan dag... Någon gång...

Lowcarb ger resultat!

Herregud, jag har bara kört LCHF-light den här veckan för att trappa ner på kolhydraterna. Dels för att vänja mig och dels för att hinna äta bort allt gott så det inte finns något som frestar... :)

Vägde mig imorse, och jag har faktiskt redan gått ner 1,5-2 kg!! Lite osäkert eftersom jag vägde mig i förra veckan på eftermiddagen och idag vägde jag mig på morgonen, och ska man bortse från det så blir det minus 2,6 kg!! Men det är ju neråt hur som helst! Jag höll på att ramla baklänges när jag ställde mig på vågen i morse.

Imorgon ska jag väga mig och mäta mig för att ha som utgångsvärden när jag sätter igång. Har läst att många går inte ner så mycket i vikt, men däremot så blir kroppen "tightare" och man ser resultat på måttbandet istället för vågen. Därför är det viktigt att mäta sig också så man inte ger upp när man inte ser något resultat på vågen men kanske ser man istället att man minskat flera cm i midjan. Då blir det lättare att fortsätta om man ser att det ändå ger någon förändring.

Det här ska bli en spännande resa!

To be continued...

Tvätta sig med bacon?

Hmm... det kan väl inte vara någon strykande åtgång på den här tvålen...? Eller? Jag menar, vem vill gå omkring och lukta bacon? Av alla dofter i världen...

Hittad här


Less på snön

Less på snön less på snön less på snön less på snön... Got the message Kung Bore?

Årorna når inte ner till vattnet - Carola Häggkvist

Men hur världsfrånvänd är människan egentligen?! Hon kommer till Haiti, ett fattigt land som dessutom drabbats av en enorm naturkatastrof, i syfte att göra reklam för Hoppets stjärna och en stödgala som ska visas någon gång. Hon hälsar på sitt fadderbarn (som inte kände henne), och vad ger hon i present? Jag hörde detta på radio för ett tag sedan och tänkte att det inte var sant, men tydligen var det det. Hon gav honom en parfym!! Dumma enfaldiga människa!! Pardon my french, men alltså allvarligt talat... Hon verkar ju inte fatta vad det handlar om. Hon lever i sin egen lilla värld och har ingen koll på omvärlden. Vad tror hon? Att han skulle tacka henne och jubla? "Ja! Vad ska jag med mat till när jag kan få en exklusiv parfym, köpt på flygplatsen i London (hör min sarkasm där)! Tack kära fadder!"

Vad tänker hon med? Tänker hon över huvud taget? Jisses. Mycket knäppt har jag sett i mina dagar, men det här tar priset!

Som sagt, årorna når inte ner till vattnet, inte den skarpaste kniven i lådan, inte alla hästar i stallet, hissen går inte hela vägen upp... You name it... Hon personifierar allt detta!!

Någon som ser någon skillnad på bilderna?

Taget i vår trädgård. Vid olika tillfällen faktiskt. Men jag vet inte... är det någon som ser någon skillnad? Kanske...? Nej. Jag såg nog fel. Det är nog ingen skillnad. Jo förresten! Skjuldörren är öppen på den översta bilden. HA! Jag visste väl att det var något. :)

 


En bronspeng till Anja

Härligt. Vilken revansch för Anja att hon ett dygn efter sin otäcka krasch lyckas ta en bronsmedalj. Heja!!

Bild lånad från aftonbladet.se

Kissåbajs

Igår berättade pedagogerna på sonens förskola att de hade varit väldigt kreativa och gjort bajs i lera. Ute på gården hade de sett spillning från några olika djur och då föddes tanken att göra eget bajs. Gissa om det var populärt! Kommer att tänka på den underbara barnserien Myror i brallan som gick för ett antal år sedan, där ett ständligt inslag var "Gissa bajset" när man skulle just ta reda på vilket djur som bajsat.

Saknar det programmet.


Undrar förresten om Isak får ta med sitt bajs hem....

La fille aux cheveux de lin (flickan med linhåret) C. Debussy

Debussy at his best. Den här är bara så vacker så jag blir tårögd varje gång jag hör den. Dottern övar denna inför en konsert i mars, och jag sitter själv och tragglar med den. Den är inte jätteenkel kan jag lova, med 6 st B-förtecken! Men åh så vacker.....


Två armband

Lägger in ett par foton på armband som jag gjort nyligen.

Pink luck. Makramé med rosa pärlor i två olika utföranden.

Silver Twist. Genomskinliga glaspärlor med silverfärg på insidan av hålet.


Besöksrekord igår!

Vad kul! Igår hade jag hela 22 unika besökare! Jättebra med tanke på att den här bloggen startades upp bara för några dagar sedan! Bäva månde alla toppbloggerskor! Här kommer jag!!

Nu gäller det bara att få dem att återkomma... ;)

Den undermåliga snöröjningen

Ja hörrni, alla i hela vårt avlånga land har väl märkt av att det ligger något vitt på backen som kallas snö. Det kommer varje år. I norr som i söder, fast mer i norr. I år är det ovanligt mycket snö överallt. I alla fall här i Stockholm och sädra delen av landet. Kommunerna och stadsdelskontoren sitter och räknar kronor och ören för att få pengarna att räcka till snöröjningen. I dagens DN hade de en artikel om att budgeten redan är spräckt i flera kommuner i landet. Enligt en grafisk tabell i pappersupplagan av DN så skulle budgeten hållas i Stockholm i alla fall.

Ja det kan jag ju tro när de helt enkelt struntar i att röja gatorna från snö här i den södra förorten jag bor. Jag har slutat att använda vagnen när jag ska ta min son till dagis en dryg kilometer bort. Han får gå! GÅ! En treåring som måste till dagis för att snöröjningen inte funkar och det ligger upp till en dm modd på gatorna! Pulkan har gått sönder, och bilen tänker jag av princip inte ta bara för att åka till dagis. Man får väl se det som att vi blir friska och krya av att gå, men när blankisen lurar under modden så är det bara en tidsfråga innan man halkar och bryter benet. Stackars pensionärer, de sitter inomhus och kan inte gå ut pga halka och modd. Är det bra det?

Varför är det så svårt att göra något ordentligt? Nä, istället åker snöröjarna omkring och tycks vara rädda om bladen på skoporna/plogarna, för konsekvent hålls de en bit ovanför marken och den ordentliga snöröjningen uteblir. Modden ligger kvar och ökar i djup eftersom det dessutom snöar!

Vad går pengarna till då som vi betalar i skatt? Direktörernas löner? Inte är det till en ordentlig snöröjning i alla fall.

Skämmes på er snöröjare och gatuchefer i kommunerna!!


Garvar ihjäl mig!

Såg en bild i en blogg (förlåt kommer inte ihåg vilken jag såg den i...), och var bara tvungen att googla lite.
Kan det bli roligare än så här? Mr Bean i Avatar?!


Förbaskade geléhjärtan!

Bara ligga där och se goda ut när jag försöker trappa ner på socker!

 

Ha!! Där fick de så de teg!


En vacker bild

Tog bara en vacker bild på tulpanerna på bordet. De är verkligen vackra. Gillar röda tulpaner, klassiska och fina.


Lunch à la LCHF

Läser en hel del på nätet om LCHF och bitvis är det lite förvirrande. På någon sida skriver man att livsmedel x ska undvikas, medan på en annan är det ok att äta. Här får väl det sunda förnuftet råda, liksom alltid.

Dagens LCHF-lunch:

Rester av gårdagens kassler. Smörslungad broccoli med ost som fått smälta, coleslaw och ett par körsbärstomater. Gott och himmel vad mättande! Kolsyrat vatten till så klart.


Bloggvärde

Haha, hittade en kul grej i dotterns blogg. Man kan räkna ut sitt bloggvärde på en sida och jag var ju bara tvungen att göra det förstås.

Tja, den var ju inte värd så mycket men det fattar ju till och med jag att en nystartad blogg inte har så stort värde än.

 


OS-guld, OS-guld, OS-guuuuuld!! Part 2

Jamen vad säger man?! Björn Ferry!! Vilken rysare... herregud jag hade väl en puls på 200 knyck vid sista skyttet... Hua! Men 2 guld redan, det är ju helt fantastiskt!! :)

Bild från aftonbladet.se

Fettisdag

Mmm... semlor!! Mycket kan man ta från mig, men inte semlor och inte sill. Älskar semlor, och idag är det ju äntligen "tillåtet" att äta dem igen.

Semla från Coop. Riktigt god med riktig grädde!! Mmmm...

Sonen åt också... fast det blev mest grädden han åt...:)

Mor hugger in också med god aptit

Lekt lite med bloggen

Är så himla less på böckerna så jag vara bara tvungen att leka lite med bloggen ett tag och ändra lite saker. Bland annat har jag gjort egna "bilder" till menydelen (dvs där det står Senaste inlägg, Arkiv, Sök i bloggen osv). Fint eller hur? :) Snart dags att hämta lilleman på dagis...

Uppochner

ʎɐpoʇ uʍop-ǝpısdn ɯ,I ǝʞıן ןǝǝɟ I

Tjuvstartat LCHF

Har börjat nedtrappningen nu inför LCHF. Måste läsa på lite mer tänkte jag, men kan ju ändå börja dra ner lite på kolhydraterna. Till frukost: 2 tekakor med keso, majonnäs och örtsalt (kolhydrater jag vet men jag sade ju att jag börjar trappa ner hehe...) Lunch: Omelett med 2 ägg och en msk grädde. Fyllning av ost och skinka. Gott! Morot till. Fika: kaffe och kärleksmums. Haha... Säg inget!! ;D Middag: Lunchkorv med pepparrotssås (ja liiite mjöl i såsen...) och coleslaw till. Ganska bra dag tycker jag att starta med.

OS-guld, OS-guld, OS-guuuuuld!!

Härligt Charlotte Kalla!! Så ska en slipsten dras! Grattis till OS-guldet! Tjohoooooooo...

Bild från dn.se

Förseningskassan

Ja de är ju snabba på Försäkringskassan... eller inte!! 4 november, det är ju nästan 3,5 månad sedan!!


Jaja, jag får vara glad att jag får några pengar överhuvudtaget...

Skaffa sig ett liv någon?

 

Klockren! :)


Some like it hot!

Ja, nog för att jag gillar stark mat, men kanske inte så här starkt! Dessutom som godis...

Chiliklubba med riktig chili


Jalapeñoklubba med äkta vara i


Habaneroklubba som är gjord på äkta habanero


Ja vad säger man... Hittade här

Ska ej förtäras av barn eftersom de är starka!

LCHF

LCHF= Low Carb High Fat => En diet som innebär att de dieter vi lärt oss genom åren ställs på ända. Vi har alltid lärt oss att man ska äta lite fett och äta enligt tallriksmodellen. Senaste åren har det börjat komma fram lite annorlunda tankar på hur man ska äta för att gå ner i vikt. En av dessa är just LCHF. Den verkar ju vettig egentligen tycker jag genom att man håller blodsockret på en lagom nivå utan svängningar som det annars blir med traditionell kost. Svängande blodsocker ger förändrade insulinnivåer som inte är bra för kroppen och ger hungerkänslor när insulinnivåerna sjunker igen.

Många är de som kan vittna om att den här kosten är bra för att gå ner i vikt, och nu senast har min syster och hennes sambo kört det här i 1,5 månad stenhårt. Båda har gått ner i vikt, särskilt hennes sambo. Han har blivit riktigt smal och han var lite kraftig innan. Kul att se verkligen, och de båda intygar att de mår jättebra av dieten. Jag har varit sugen på att prova den, men har varit rädd att börja eftersom jag är en människa som älskar kolhydrater i alla former... hrrm... Bröd är min svaghet. Och godis. Men alla som börjat med den här dieten säger att man tappar suget väldigt fort, och det är verkligen viktigt för mig att jag blir av med det fort annars ger jag upp för lätt.

Blir peppad av alla som lyckats så bra, och ska faktiskt börja testa tänkte jag. MEN, det får bli efter att vi ätit upp plåten med nybakta kärleksmums som vi gjorde idag... :D

Alla ♥-ans dag!

14 februari är ju alla hjärtans dag eller Valentindagen. Vi var ju i Västerås i helgen jag och barnen eftersom maken var sjuk och inte kunde följa med, och när vi kom hem hade han köpt blommor och presenter till oss. ♥


Isak fick två filmer och Elin och jag ett biokort. :) Nice.


Till middag åt vi schnitzel med pommes. Gott. Efterrätt blev Kärleksmums så klart. :)
Isak hade gjort ett fint kort till oss på dagis. ♥

Fredagsmyyyyys

Fredag idag. Härligt. Bästa dagen på hela veckan. :) Ikväll har dottern och jag varit iväg till vårt lilla centrum där vi bor, och ätit en pizza. Bara vi två. Det var lyxigt. Maken är fortfarande dålig i magen så han ville inte ha pizza och sonen äter inte det. Då gick vi iväg istället. Skönt att äta i lugn och ro utan att behöva stressa hem. :) Me like.

Imorgon ska vi åka till Västerås igen. Det blev ju inget förra helgen eftersom vi var sjuka, och nu kommer inte maken att kunna åka med eftersom han fortfarande har risig mage som sagt. Vi får hoppas att makens kompis vill följa med (han känner också syrran och hennes sambo), så vi får skjuts. Annars blir det tåg. Jag vägrar köra genom Sthlm. Brrr.....

Håll en tumme eller två... :)

Nu är det snart dags för Let´s Dance och godis. Mmm... fredagsmys som sagt. :)

Några smycken jag gjort

Gjorde lite nya armband igår, men har inte fotat dem ännu. Istället lägger jag in bilder på andra smycken jag gjort.

Coffee and cream


Blueberries


Red berries and leaves

Hello Kitty har spårat ur!

Skrev ett inlägg i min förra blogg om Hello Kitty-prylar och jag undrade om det fanns något de inte gjort en HK version av. Det fanns det tydligen...

Tänk er en macho-skogshuggare som kommer ut och ska fälla timmer med den här?!


Bomber och granater!


Make love not war!

Men nu kan man väl inte sjunka lägre?!

Bilderna lånade här

Mår betydligt bättre idag.

Jajamensan. Idag håller jag på att återvända från dödsriket där jag befunnit mig de senaste dagarna. Det är inte kul att ha ett illamående som man inte kan komma ifrån mer än att sova, vilket var just vad jag gjorde en stor del av dagen igår. Idag har jag kunnat äta utan problem, och till och med druckit en kopp te! Kaffet låter jag vara en dag till, men det är ju en framgång med teet i alla fall. :)

Nu ska jag ta och återgå till mina böcker.

På återseende.

Kört fast

Vad jobbigt det är när man totalt tvärnitar på det arbete man ska utföra. Dels är det studierna. Där har vi en massa uppgifter som ska skrivas och ett material som är så tråkigt att klockorna stannar. Fy för att skriva något vettigt om det!

Sedan har vi ju mina skrivprojekt som jag aldrig tycks hitta tid för att arbeta med. På dagen pluggar jag (ok... bloggar och facebookar lite också... hehe), och på kvällen när ungarna kommit i säng är jag så trött så jag inte orkar. Då blir det mest att man sitter framför tv eller datorn och inte orkar göra något annat än slösurfa eller kolla på något trist program på tv. Inspiration: NOLL!!

Hur tar man sig loss?

Mår risigt idag...

Vinterkräksjukan härjar ju för fullt nu, men jag blir aldrig sjuk tack och lov. Trots alla år på sjukhus med patienter som praktiskt taget kräks i ansiktet på en så blir jag inte mer sjuk än att jag får lite bubbel i magen. I år sägs vinterkräskjukan vara mer aggressiv än tidigare, så vi var ju beredda på att vi skulle väl inte klara oss längre. Jo jag skriver vi, eftersom maken också har samma "tur" som jag och aldrig blir drabbad. I måndags kom maken hem och mådde illa. I går när jag hämtade Isak från dagis så kände jag hur illamåendet kom som en våg över mig. Så nu sitter jag här och mår risigt. Mår jätteilla och har bubbelmage och rapar som bara den. Hoppas att ungarna klarar sig bara!!

Fy för vinterkräket! :(

Ja nu är min nya blogg officiellt igång

Sådärja. Nu är det dags att ta nya friska tag för min nya blogg. Kul ska det bli. Vad tycker ni om min header? Lite kul va?

Varför byter jag blogg igen? Först hette jag "författarmamman" och det var så pretentiöst och dessutom kände jag att jag är ju faktiskt inte författare än så jag övergav den. Gick till blogspot och kallade mig för "kärringliv". Men blogspot kändes inte lika kul som blogg.se så jag gick tillbaka hit igen. Kallade mig för "kärringen", men det känns som folk blir bortskrämda av det ordet: kärringen. Därför låter jag nu den bloggen somna in också och hoppas att den här bloggen mer ska stå för vem jag är och vad jag gör.

Jag skriver och hoppas på en utgivning någon gång i framtiden. :)

Det här är några bilder av vem jag är

Ja som sagt. Några bilder som visar lite vem jag är. :)

Skrivbordet... Artiklar till förbannelse, ordbok, kaffemugg, vattenglas och ja... hrrrm... jag till och med äter framför datorn! Måste spara tid... ;) *host*

 

Ett av de fina smyckena jag gjorde igår


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att stöta och blöta allt som har med skrivandet att göra, och dessutom kommer vardagstrivialiteter att få sitt utrymme. Välkommen!


RSS 2.0