Dotterns klass dansar i Nötknäckaren

Här är en film från lördagens fantastiska föreställning av Nötknäckaren som dotterns skola framförde. Så grymt duktiga de är, och alla elever deltog på olika sätt. Antingen spelade de i orkestern (de större barnen) eller dansade. Dotterns klass dansade arabisk dans. Dottern finns med på videon, men hon ser alltid till att vara skymd så man ser inte henne. Men om ni skymtar ett par rosa byxor någonstans till höger i bild så är det hon. ;D

Visst är de duktiga?!

PS. Jo, den heter egetnligen Nötknäckaren, inte Nötknäpparen som är det allmänt vedertagna namnet. Allt har med någon översättningsmiss att göra. Så kan det gå.


Hade min första lektion igår

Pratade om det jag kan bäst, dvs hjärtats sjukdomar. Hade en jättebra klass med frågvisa, nyfikna människor som gjorde att det blev lite diskussioner också och inte bara en föreläsning på 2,5 timme från min sida. :) Fick jättebra feedback från läraren sedan med positiva saker och saker som jag kan tänka på till nästa gång. Jättebra. Det kändes kul och inte ett dugg nervöst. Kanske för att jag behärskar ämnet så pass bra. Om 2 v ska jag ha en lektion i etik och etiska konflikter/dilemman man kan möta i vården. Hu vad svårt!! Etik är inte min paradgren om man säger så... ;) Då kommer det att bli nervöst.

Men nu har jag påsklov och imorgon ska vi packa inför resan!! Tjohooo...!

Gästartist på kören ikväll :)

Åh vad det är roligt att gå på kören!! Idag hade de bjudit in en gästartist och det var NEO från melodifestivalen. :) Duktig kille. ;) Han sjöng så klart sin låt Human Frontier efter att han hade sjungit med oss.


Lördag

Var idag med familjen och köpte lite smått och gott. Dels köpte vi en liten dator till mig (!) i flr tidig födelsedagspresent. Så köpte jag ett par skor som ska bli fina att ha på Malta (och till sommaren of course). På kvällen åkte vi och såg när dotterns skola hade framträdande. De framförde Nötknäpparen, och det var så himla vackert. Ska lägga upp lite bilder imorgon, dels på mina inköp och även från föreställningen.

Nu ska jag sova.

Go'natt!


Våren är i antågande!

+7,4. Inte illa. (Pssst... Malta har +19!)

Jag njuter i solskenet med kaffekoppen i knät. (och en bit mörk choklad... det är ju fredag)

Påskliljor. Love them...


Dags för första praktikdagen...

Nu ska jag göra mig i ordning för att bege mig till min första praktikdag. Ska verkligen bli spännande. Tjohoo!

Tandläkaren... check!

Blä... 490 kr fattigare. Men tack och lov slapp jag ta tandstenen idag, jag ska få en tid till tandhygienisten som ska få ta bort den istället. Bra då fick jag skjuta på det ett tag till...

Som ni kanske gissat så är inte tandläkaren mitt favvoställe, även om det är nödvändigt. Jag var med om en riktig skräckupplevelse runt 20-årsåldern med en fruktansvärt oempatisk och elak tandläkare. Jag skulle laga ett hål (jag har nästan aldrig hål men jag skulle egentligen laga en gammal lagning som lossnat). Jag bad att få bedövning, han vägrade ge mig! Han sade att det var bara barn som fick bedövning, inte vuxna. Ehh..... ok. Nåja, jag bet ihop (nej det gjorde jag inte, jag öppnade käften egentligen fast jag hade velat bita ihop munnen) och lät honom börja. Jag tyckte det var fruktansvärt obehagligt och det gjorde ont för han var så hårthänt så jag började gråta! Då röt han åt mig: "Hade jag vetat det här så hade du fått bedövning i alla fall." "Jamen det var ju det jag ville gubbjävel" hade jag lust att säga till honom men det gjorde jag inte. Jag sade i alla fall något syrligt till honom. Om jag sedan fick bedövning? Jag har faktiskt minneslucka efter det så jag kommer inte ihåg ifall han var klar eller inte så jag fick bedövningen. Ingen aning...

Den här gubben gjorde att jag fick tandläkarskräck och gick inte till tandis på minst tio år! Trots att jag hade en tand som behövde lagas (samma tand som han bråkade med...). Till slut gjorde den så ont så jag var tvungen att uppsöka någon. Jag letade i dagar efter någon som var specialiserad på tandvårdsrädda så jag fick tid där och det gick hur bra som helst. Numera känner jag bara obehag när jag går dit, men inte direkt rädd. Bara om jag måste borra... då får jag hög puls.. Usch.

Även sonen är musikbegåvad

Återigen sorry för skakig bild... Försökte hålla mig gömd så han inte skulle se mig och sluta. :) Men till slut såg han mig. Avslutningen på solot är cool.


Tandläkaren och praktikstart imorgon

Vilken av ovanstående ska bort? Rätt svarat: tandläkaren! Jag varken vill eller har råd att gå dit. Jag har egentligen en tand som behöver dras eftersom den är trasig, men jag har verkligen inte råd att göra det nu, så det får vara. Det får räcka med att bara gå på vanlig "årsbesiktning", det är nog dyrt.

På eftermiddagen ska jag börja praktiken. Jättespännande! Och jättenervöst... Brr...

Vädret just nu på Malta...

+17° och sol...

Vädret i Stockholm just nu... +4° och sol.

Någon skillnad? Nä tror inte det. Båda har ju plusgrader och sol... Varför ska vi envisas med att åka iväg? Lika bra att stanna hemma. :)

EFH (examinationsuppgiften from hell) färdigskriven!!

Tjohoooo! Äntligen är den där jävla uppgiften klar. Jag har grubblat så mycket över den så jag inte ens kunde sova i natt. Då förstår ni läget. Men nu är den klar, och imorgon ska jag bara slutredigera den innan jag skickar in den. Gud så skönt!!

Nu återstår bara att ta tag i nästa uppgift! Suck...

Längtar till fredag...

Då får jag njuta denna livgivande dryck igen... Fast å andra sidan är det lill-lördag imorgon... *funderar*

Rioja! Hur gott är inte det?!


Min duktiga dotters pianokonsert 21/3-10

Lyssna och njut!! Claude Debussy, La fille aux cheveux de lin (Flickan med linhåret)

Visst e hon duktig?! *stolt mor*

(sorry för skakig bild...)


Maltaresan bokad och betald!

Åh vad det ska bli HÄRLIGT!! Vi ska åka till Malta! 1 april åker vi och kommer hem den 4:e. En långweekend bara, men oh vad underbart att bara få komma bort lite. Bort från plugg, jobb och snö. Framför allt snö. Och plugg. Bara få njuta av lite varmare klimat, lite ny atmosfär, god mat & gott vin (förhoppningsvis) och trevlig shopping i några dagar. Det är SÅ värt det! Jag är så värd det.

Här kan ni se bilder från hotellet. Ser helt ok ut. :)

Kan det inte bli 1 april snart??!!

Söndag 21/3

Dottern hade pianokonsert idag och den var som vanligt underbar. Hon är så duktig gumman min. Ska göra ett försök att lägga in filmen från inspelningen imorgon.

Har nyss sett Johan Falk på TV. Fy tusan vilka dåliga skådisar!!! Synd, eftersom storyn är bra. Men hallå regissören, kunde du inte få bättre skådisar än sådär??? Blä.

Imorgon ska vi fixa pass till sonen, och sedan beställa resan beroende på vad de säger om hur lång tid det tar att fixa passet. På eftermiddagen ska jag träffa min handledare för praktiken, och övriga timmar de närmsta dygnen består av plugg, plugg och återigen plugg. Ska lämna in examinationsuppgiften på onsdag eftermiddag, och jag har inte kommit särskilt långt. Men i alla fall en bit på väg. Det här var så mycket värre än jag någonsin trott. Uppgiften är så omfattande så den borde motsvara minst det dubbla i poäng än vad den ger. :(

Nej, nu ska jag sova. Orkar inte mer idag.

Sorry för dålig blogg-update sista tiden, men pluggandet tar all min tid just nu.

En dag på resebyrån

Åh fy, man ska vara utrustad med ordentligt med tålamod och mat i magen när man går på en resebyrå en lördag strax innan påsk. Vi kom dit strax före halv 12 och det var bara 3 st före mig. Bra, tänkte jag, då går det fort. Men ack vad jag bedrog mig. Klockan var en bra bit över 12 innan jag slutligen fick komma fram till disken. Halleluja. Vi kollade igenom lite olika alternativ men allt var så himla dyrt! Minst 6000 kr/pers!! Men vi hittade en resa till Malta över påskhelgen som inte var så dyr. Först måste vi till passexpeditionen på måndag för att fixa pass till Isak innan vi kan beställa resan. Hinner vi inte få passet så kan vi inte åka. Men det ska nog gå bra.
Sen ska vi kolla vidare på resor till vintern. Ska man iväg till typ Indien eller Thailand så landar det på 60-70 000! Hm... Återkommer... Finns många alternativ att klura på. ;)

Ressugen till tusen

Imorgon ska vi kolla på resor. Dels ska vi kolla en liten resa i påsk, och dels hade vi tänkt kolla någonting till julen. Maken fyller 40 i år (november) och vi tänkte fira det med att resa någonstans där det är varmt... Längtar redan...
Bild från aftonbladet.se

Vilken kväll...

Först åkte vi och kollade på en bil som vi eventuellt ska köpa. En Renault... nånting... Haha. Jag är fullständig analfabet vad gäller bilar! Den var trevlig att köra i alla fall, om än lite trött så det tog lite tid att få upp den i hastighet. Det var en nackdel. Sen var den inte helt billig heller, 49000 kr! dyrare än vi budgeterat, så vi får se hur det blir. Efter den utflykten åkte vi till IKEA och käkade mat och handlade lite onödiga (och nödiga) prylar.
Bland annat den här lampan hamnade oförklarligt i vår gula IKEA-kasse...

Väl hemma och med magen full av hemgjord chokladmousse och Rioja (ej hemgjord), så sitter jag och njuter och gäspar. En ny dag imorgon.
Vårväder har utlovats! :)

Här startade mitt intresse för att skriva och berätta

Här är den utlovade teckningen som jag gjorde på dramaseminariet i onsdags, där vi skulle beskriva en händelse i barndomen som påverkat oss som individer.

Om jag ska försöka beskriva vad det är ni ser (för det kanske inte alltid är så lätt, jag är ingen Rembrandt direkt...) så är det från vår sommarstuga som vi hade som barn. Huset på bilden är dock inte själva huvudbyggnaden utan den lekstuga som jag och min syster hade. I gungan mellan björkarna satt jag och berättade sagor för mig själv. Jag kunde sitta i timmar och hitta på sagor. Där föddes mitt intresse för att bli författare och sagoberättare. :) På gungan mellan två björkar i en liten avkrok utanför Timrå...


Isaks dagisfröken ska bli TV-stjärna

En av sonens dagisfröknar har just berättat att hon ska vara med i SVT:s nya satsning på lördagsunderhållning: Jakten på Julia där 10 tjejer tävlar om att få spela Julia mot självaste Måns Zelmerlöv som ska spela Romeo. Det blir utslagstävling där en efter en röstas ut för varje vecka som går tills en lycklig vinnare finns kvar.

Jag sade till henne att vi hamnar lite i en konfliktsituation här. Dels vill vi ju förstås att det ska gå bra för henne, men så klart vill vi ju ha tillbaka henne på dagis för hon är en underbar människa. Så vi är lite kluvna om vi ska rösta på henne eller ej. Hihi. ;)

Lååång lunch...

Allt för att slippa fortsätta med EFH (exuppgiften from Hell, se föregående inlägg). Skjuter och knuffar allt vad jag kan för att slippa ta itu med eländet. Kan inte en rymdsond med gröna gubbar från mars ta och landa i min trädgård så jag får uppskov ett tag till?

Examinationsuppgiften from Hell

som jag skrivit tidigare så har vi en examinationsuppgift som är värre än värst, och vi har passat på att klaga under de tre dagarna som vi har haft i skolan. Vi vill att antingen får vi mer tid på oss att skriva uppgiften eller att den förändras eftersom den är så otydlig. Men nej. Deadline och uppgift kvarstår. Hela kursen är en stor parodi. Suck. Men nu återstår att skriva den där j*vla uppgiften som jag blir tokig på. Den är hur omfattande som helst, och det ska skrivas på 5-6 sidor! Hur hade den tänkt att det ska gå till?? Vi ifrågasatte det, men fick till svar: "Det går". Jamen tack!!

Den "kortfattade" uppgiften...

 

Min åsikt om specialpedagogikkursen som den gestaltat sig...


3 x senaste

Utmaning från Bokhora. Just nu blir det inte mycket skönlitteratur när man måste läsa en massa kurslitteratur till höger och vänster. Men lite läst blir det ändå.


Senaste utlästa bok: När jag hör din röst av Stephenie Meyer (Twilight nr 2)

Senast påbörjade bok: Medinas juvel av Sherry Jones

Senast köpta bok: Här går gränsen av Annick Sjögren (kurslitteratur)



Slut i rutan

Huvudet hänger inte alls med idag heller. Jag är så sjukt trött, men idag har det varit en positiv dag i skolan med roliga saker och mycket skratt. Vi började en ny kurs idag och vi fick med papper och kritor skapa olika bilder (tex en händelse i barndomen) och prata runt dem i grupper och även gestalta dem i grupperna. Jätteroligt och nyttigt. Ska ta foton på mina bilder imorgon. Orkar inte fota och lägga upp nu.

Ska lägga mig.

Go'natt!!

Trött och LESS!!!

Fy vad jag är less på skolan just nu. Efter en dag med trista seminarier och tjafs med läraren om hur kursen i specialpedagogik är upplagd och organiserad (dvs inte alls) och massor med frågeställningar om examinationsuppgiften som är luddigare än ludd så är huvudet så tomt så jag orkar verkligen inte ta itu med att läsa eller ens försöka skriva något på exuppgiften. Orkar inte ens skriva på boken... Orkar inget. Vill bara sova och vakna upp till att uppgiften är gjord. Suck...

SÅ LESS PÅ ALLT SOM HAR MED SPECIALPEDAGOGIK ATT GÖRA JUST NU!!!!!!!


Vilken dag........!

Jag är HELT slut i huvudet nu. Kom nyss hem efter en lååång dag. Var i skolan idag för lite seminarier och sånt skräp. ;) 9-16 höll vi på. Efter det samlades vi i vår basgrupp för att gå igenom lite kring en jättesvår och krånglig examinationsuppgift som ingen av oss har riktigt grepp om, så vi satt och brainstormade lite kring vad vi tyckte och trodde hur de olika momenten skulle lösas. Så vi får se vad det blir av det hela... Till sist åkte jag till kören som började 19 och höll på till 20.30 och sedan HEM!
Nu sitter jag här och gäspar. Dags att sova snart kanske?! Orkar verkligen inte skriva mer nu.
Återkommer imorgon efter ytterligare en dag med seminarier.... *kräks*
Sov gott!

Tårarna rinner

Nu har Anna fått somna in. Åh vad tårarna rann när jag läste. Speciellt när jag läste om dotterns morgonmys med mamman någon dag innan det hemska, och allra värst var det när han beskrev hur han berättade för dottern att mamma somnat in. Mina ögon var som vattenfall... Förbaskade sjukdom!!!

Jag kollade igenom mina bröst också i veckan. Baraföratt...

Söndag

Haft återigen en härlig dag (trots att det varit kallt ute i snålblåsten). Först var vi på söder och kollade in lite bilar på en bilfirma. Vi ska köpa ny bil (nåja begagnad men ny för oss...) och det är ju framför allt för min skull vi åker och provar lite olika bilar. Jag gillar inte den bil vi har nu: en volvo kombi som är lång som ett godståg känns det som när man kör. Jag vill ha en lite kortare bil som är möjlig att fickparkera för mig som är lite ovan bilförare. Då vill jag inte ha en 10-metersbil! Jaja, jag överdrev en smula där men ni fattar. :) Hittade några bilar som är fina och man sitter bra i. Fråga mig inte vad det var för bil, för jag är TOTAL analfabet vad gäller bilar! Huvudsaken gubben håller reda på det.

Efter det åkte vi och fikade med familjen på ett fik vid Mariatorget. Lite svårt när maken och jag kör LCHF, så det blev bara kaffe för oss. Barnen fikade på för fullt dock. Mysigt var det i alla fall. ♥

Efter det så var jag tvungen att lämna familjen en stund för att träffa två av mina kursare för att gå igenom lite material inför ett seminarium imorgon. Blä. Vi pratade mest om annat och spydde galla över kursen som helhet istället för att gå igenom inför seminariet. Haha. Jaja, det kommer nog gå bra ändå.

Sen hem och god middag med apelsinkycklinggryta och RIOJA. Mitt favvovin (ett av dem): Marques de Arienzo reserva 2003.

Så nu sitter jag här och bara njuter av att ha haft en fin helg och bävar för seminarier som vi ska ha både imorgon måndag, och ett annat på tisdag! Hujedamig!!

Härlig mamma-dotterdag igår

Igår hade jag och dottern en mysdag tillsammans. Först åkte vi till Farsta C och till Make-up store där hon skulle få en sminkkurs som hon fick i födelsedagspresent. En timme och några hundralappar senare (jodå, även om det ingick produkter för 495 kr så blev det lite mer...), gick vi runt i centrumet och kikade på prylar. Hon köpte ett par tajts och en fin sommarklänning. Själv köpte jag ingenting... Sedan åkte vi hem och fikade lite innan vi åkte iväg på bio och såg Alice i Underlandet med Johnny Depp. Mmmm... även om han är sminkad till oigenkänlighet så är det ändå han. Jamjam. Filmen var helt ok tycker jag. Inte en av de bästa, men absolut bra. En fyra i betyg. Efter bion gick vi på Mc Donald´s och käkade lite. Jag lyckades till och med äta enligt LCHF där haha. Sedan for vi hem och gjorde en äppelkaka och kollade på Melodifestivalen. Nice day!!


Idag har jag varit så oerhört produktiv

Jag har skrivit nästan...*trumvirvel* 4000 ord!! Ja just det: ORD, inte tecken. ORD! 4000 ord på en dag. Det är verkligen inte illa. Jag har haft ett sådant flyt idag så det är helt sanslöst! Orden har verkligen bara bett om att få bli skrivna och jag har bara att hänga på.

8963 ord totalt. And counting...

Lille herr prata-i-sömnen har gjort det igen.

Isak är helt otrolig på att snacka i sömnen. Han pratar, skrattar och gråter i sömnen. Själv hoppar man högt när man väcks av hans stämma på natten. Ofta mumlar han bara så man inte hör vad han säger, men ibland är det fullt förståeligt.

Igår natt när jag precis lagt mig så hörde jag "Tittut" och så garvade han. "Tittut" igen och garv, följt av "Tittut" och garv för tredje gången. Sedan låg han och skrattade ett tag innan han vände på sig, mumlade något och somnade. Själv låg jag och fnissade i mörkret en stund innan jag kunde somna också. Det lät så komiskt. Han måste ha haft en rolig dröm.


Coola killen!

2050 ord idag!

Åh vad det har gått bra att skriva idag. Jag har suttit och skrivit på kvällen och faktiskt en stund på eftermiddagen också när jag var skitless på skoluppgifterna. Det har bara flutit på av ren fart. Underbart! Det manuset jag skrivit på är "Ängeln på bänken". Gjorde till och med ett omslag bara för skojs skull.

Motivet är ett gammalt foto taget på Skogskyrkogården här i Stockholm, där en stor del av handlingen utspelar sig. :) Fint va?

Hur sätter man igång?

Sitter med böckerna/artiklarna framför mig inför min examinationsuppgift på första kursen "specialpedagogik - en skola för alla", och jag kommer ingen vart!!! Uppgiften är så gräsligt trist och knölig så jag skjuter det framför mig hela tiden. "jag hinner, jag hinner...". Ja, jo det kanske jag gör, men i värsta fall måste jag sitta uppe till 3 på natten dagen innan den ska lämnas in. Been there done that got the t-shirt! Nu har jag två veckor på mig att hinna skriva den så det ska inte vara någon större fara på taket egentligen, men lite stress känner jag allt när jag känner att uppgiften är lite för luddig och svårgenomtränglig.

För att svara på frågan i rubriken: öppna ett word-dokument och tryck ner "shift"-tangenten och skriv första bokstaven och HÄPP du är igång!

Jaha, var det enkelt. Tack för rådet! Ska försöka lyda det.... typ snart...

Livet är så fruktansvärt orättvist

Har sporadiskt följt en blogg som handlar om en ung kvinnas kamp mot sin bröstcancer. Hon fick inte långt efter födseln av sin dotter veta att hon hade bröstcancer och sedan spred den sig till hjärnan. Nu är hon på väg till ett annat ställe, en resa mot okänt mål. Något så överjävligt grymt! En liten tvåårig flicka förlorar nu i dagarna sin mamma... Har gråtit flera gånger idag när jag gått in och läst bloggen. Varför måste denna fruktansvärda sjukdom finnas? Varför???

En länk till Annas blogg

Sov i ro.

Lärarutbildningen är en studie i flum!

Jag blir så himla irriterad över att lärarutbildningarna ska präglas av flum, flum och återigen flum. Många i min närvaro kan vittna om att utbildningarna är just FLUM! Varför? Är det inte ett viktigt yrke? Nej inte i jantelagens Sverige. Här kan man klanka ner på lärarna och missunna dem ledigheterna på sommaren. Att det dessutom inte finns mycket till respekt för lärarna kan väl alla vittna om som jobbar i skolan. Så klart finns undantag överallt, men ungarna är ofta uppkäftiga och bryr sig inte om vad läraren säger.

Att gå en lärarutbildning ska handla om att lära sig lära ut, både praktiskt och teoretiskt. Jag vill inte sitta i 1,5 år och läsa dammiga avhandlingar som handlar om olika pedagogers, filosofers och tänkares teorier och olika syn på pegagogik. För att inte tala om alla dessa hårklyverier om olika begrepp och termer som gör mig galen.

Jag vill lära mig att lära ut! Är det så svårt att få göra det på en lärarutbildning?

Tummen ner för lärarutbildningarna i Sverige idag! När ska det ske någon förändring???

Våren börjar komma så sakteliga

Men visst är det härligt att våren är på väg?! Idag fick jag en sådan härlig vårkänsla när jag gick ute på eftermiddagen. Solen sken och snön smälte så det bildade stora pölar överallt där sonen nöjsamt plaskade runt. :) Det var ju hela 3,5 grader!! PLUS! Lovely!! Nu får det gärna fortsätta smälta undan så våren får göra sitt intåg snarast!

Återigen en underbar sångarkväll

Jag blir så himla glad varje gång jag kommer från kören. En sådan smittande glädje han bjuder på Gabriel Forss, det är helt otroligt. Att vi sjunger så fina sånger hjälper ju till förstås. Här är två låtar som vi sjunger nu:

Barry Manilow Could it be magic. Vi sjunger den i fantastiska stämmor som får mig att rysa inombords.

 

 



Lisa Nilsson Varje gång jag ser dig.Också den i härliga stämmor

 

LOVE!!



Vikten går fortsatt nedåt!

Jag blir alltid lika glad när jag ställer mig på vågen och ser att det går åt rätt håll, även om det hoppar upp och ner vissa dagar. Men trenden är nedåt gående och det gläder jag mig åt. Nu är det -3,2 kg!! Härligt! Börjar känna att byxorna sitter lite lösare runt rumpan och låren, och det börjar synas lite i ansiktet. Lovely!

Sugen på att resa utomlands nu

Åh vad jag är grymt avis på alla som åker utomlands!! Läser Camilla Läckbergs blogg och Vimmelmammans blogg med jämna mellanrum och blir lika sjuk varje gång jag läser och ser nya härliga bilder på stränder, bruna människor, palmer, drinkar och bara allmänt rogivande och relaxande miljöer. Dessutom har min dotter varit i Tunisien med sin pappa och bonusmamma under sportlovet och haft det varmt och skönt.
Vill också!!! Vi har pratat lite löst om att åka någonstans i jul, men vi får se om ekonomin tillåter nu när jag pluggar. Då blir man ju inte rik om man säger så...
Bild lånad från http://www.beachthailand.com

Vad är det jag skriver egentligen då?

Ja, jag kom på att jag kanske ska hinta lite om vad jag skriver. Jag har två projekt på gång som jag varvar mellan. Jag vet inte om det är dumt att göra så, men jag gillar att skriva på dem båda så jag fortsätter så länge det känns kul.

1) En deckare. En rektor blir mördad och när man börjar gräva i hans förflutna hittar man det mest gruvliga saker. Händelser som går tillbaka till 30-talets Tornedalen...
2) En bok som handlar om en kvinna vars man och dotter dog i en bilolycka på Teneriffa 2 år tidigare. Hon har svårt att släppa taget om sorgen, den har blivit en del av henne. En dag på kyrkogården dyker helt plötsligt en mystisk man upp som hon mot sin vilja fascineras av. Han kommer från ingenstans, de pratar en stund och så försvinner han lika plötsligt igen. Vem är han? Hint: Titeln är "Ängeln på bänken"...
Vilken skulle ni vara mest intresserad av att läsa?

Flyt i skrivandet igen

Det är så obeskrivligt härligt när man får det här flytet i skrivandet igen. När orden liksom bara skriver sig själva på skärmen och jag har bara att hänga med och "go with the flow". Wooohooooooo!!

Sjukstuga igen...

Åh vad jag blir less på förkylningar. Virusarna tycks ha hittat sitt paradis här hos oss, och i synnerhet hos sonen. Blir tokig när han aldrig bir fri från förkylningen. Han har två lägen: 1) sjuk med feber och hosta, 2) mellanläge med lite nattlig hosta men tillräckligt frisk för att gå på dagis innan läge 1) kommer tillbaka igen. Så har det pågått sedan jul känns det som. Läge 1) och 2) varvar om vartannat hela tiden. På ett sätt är det ju bra att jag är hemma redan så man slipper VAB:a, men å andra sidan så hinner jag inte plugga något.

Som ni redan förstått så är det alltså läge 1) som gäller här nu igen. Hosta och feber... Fasiken, jag som har så mycket skoljobb att göra... Men på något sätt så får jag hitta tid i helgen så jag kan jobba lite. Suck och pust och stön...

Ömma ögon...

Det tar på att sitta framför dataskärmen hela dagen lång, antingen jag pluggar (mestadels) eller slösurfar (typ vid lunch och nu innan det är dags att hämta lilleman från dagis). Jag känner att ögonen är väldigt ansträngda. Jag har liksom ont i ögonen, de känns stela och osmidiga vid rörelser... Håhåjaja. Dags för ett besök hos optikern kanske?

KENT + magi = sant!

Åh vilken konsert det var i söndags!! Jag var helt lyrisk! Flera låtar tillhörde deras lite äldre och några kände jag inte ens till... Nåja. jag fick i alla fall höra mina två favvolåtar som jag skrev om i ett tidigare inlägg. De startade upp med Taxmannen och gissa vem som var lycklig då! :)

Tyvärr blev det så dåliga bilder från min mobilkamera så det är ingen ide att lägga upp dem ens. Jäkla mobil! Måste köpa en ny med bättre kamera. Grrr...

Köpte dock lite grejor efteråt.

Älskar den här teen!! Så snygg!!


Nyckelband som jag har i mobben


...och så förstås en påse att bära hem dyrgriparna i.

(OBS. Notera att jag satte inlägget under kategorin "Högtider". :D)

Sorry för min frånvaro

Livet blir inte alltid som man tänkt. På alla sätt och vis. Men nu ska jag inte bli djuplodande här utan det är bara ett krasst konstaterande. I första hand tänker jag på att tiden aldrig tycks räcka till. Aldrig, never, jamais, nunca, nooit (holländska... jo jag kan faktiskt lite holländska/flamländska även om den börjar bli ringrostig nu).

LIV: ge mig mer tid! Eller ge mig förmågan att omfördela den tid jag har så den räcker till mer saker!

RSS 2.0