Min boklista

Hittade den här listan på en annan blogg och som den listälskare jag är så måste jag ju förstås göra en egen.

Som läsare är jag:
Nyfiken. Jag älskar att läsa även om tiden sällan räcker till för det jag vill. Jag kan dessutom läsa flera olika böcker parallellt utan problem.

Som bloggare är jag: Väldigt upp och ner. Ibland är jag jätteless på bloggen och skriver ingenting, men nu tycker jag det är roligt och försöker få till åtminstone ett par inlägg per dag.

Senast lästa bok: Midvinterblod av Mons Kallentoft. Har hört så mycket om honom så det var dags att läsa något av honom och bilda sig en egen uppfattning.

Senast påbörjade bok: Har just börjat läsa Vita tänder av Zadie Smith.

Senast köpta bok/böcker: Köpte lite böcker på en loppis vi var på för ett par veckor sedan, bland annat just Zadie Smiths bok.

Favoritdeckarförfattare: Jag har väl egentligen aldrig varit någon som gillar deckare sådär överdrivet. Förut var det mest så att jag läste deckare på sommaren, det hörde till. Nu har jag dock börjat uppskatta genren, men jag har läst lite för lite för att kunna säga att jag har en favoritförfattare. Dock gillade jag Peter James bok Levande begravd. Hu! Så får jag väl erkänna att jag läst de flesta böckerna av Camilla Läckberg ...

Jag läser allt av:
Hm... ingen särskild vad jag kan komma på. Jag läser det mesta som kommer i min väg.

Jag läser helst inte (genre/författare): Jag är inte så kräsen egentligen, men böcker om krig är väl kanske inte direkt något jag springer benen av mig för att köpa ...

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Just nu är det kurslitteratur som jag (motvilligt) letar efter. Men om jag frivilligt går till fackhyllorna så är det böcker om bakning/matlagning eller trädgårdar jag kikar i.

Förutom svenska läser jag gärna: Engelska. De två sista böckerna om Harry Potter läste jag på engelska. Inte så svårt kan man tycka, men eftersom många ord är påhittade blir det svårare än man tror. Läser alldeles för sällan engelska böcker. Borde hålla min engelska mer levande så jag får väl ta tag i det i sommar kanske ...

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Snabba cash av Jens Lapidus

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Den förlorade symbolen av Dan Brown. Han skriver oerhört fängslande, men hans slut är alltid ett riktigt antiklimax. Är nyfiken på om den här boken är likadan ... Även Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist är jag lite nyfiken på.

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Böcker av August Strindberg, eller någon annan klassisk författare.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Heeej! Jag e ju oxå en riktig bokmal, i perioder. Hur som helst, har du läst John Ajvide Lindqvists andra böcker? Vad tyckte du? Håller på med "Lilla stjärna" nu. Sådär...

Annars gillar jag Johan Theorin. Kan rekommendera hans böcker, om du inte redan plöjt dom;)

Anne B Ragde är ju också kanon, "Berlinerpopplarna" mfl.

KRAMEN!!!!!

2010-06-24 @ 08:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0