Den undermåliga snöröjningen

Ja hörrni, alla i hela vårt avlånga land har väl märkt av att det ligger något vitt på backen som kallas snö. Det kommer varje år. I norr som i söder, fast mer i norr. I år är det ovanligt mycket snö överallt. I alla fall här i Stockholm och sädra delen av landet. Kommunerna och stadsdelskontoren sitter och räknar kronor och ören för att få pengarna att räcka till snöröjningen. I dagens DN hade de en artikel om att budgeten redan är spräckt i flera kommuner i landet. Enligt en grafisk tabell i pappersupplagan av DN så skulle budgeten hållas i Stockholm i alla fall.

Ja det kan jag ju tro när de helt enkelt struntar i att röja gatorna från snö här i den södra förorten jag bor. Jag har slutat att använda vagnen när jag ska ta min son till dagis en dryg kilometer bort. Han får gå! GÅ! En treåring som måste till dagis för att snöröjningen inte funkar och det ligger upp till en dm modd på gatorna! Pulkan har gått sönder, och bilen tänker jag av princip inte ta bara för att åka till dagis. Man får väl se det som att vi blir friska och krya av att gå, men när blankisen lurar under modden så är det bara en tidsfråga innan man halkar och bryter benet. Stackars pensionärer, de sitter inomhus och kan inte gå ut pga halka och modd. Är det bra det?

Varför är det så svårt att göra något ordentligt? Nä, istället åker snöröjarna omkring och tycks vara rädda om bladen på skoporna/plogarna, för konsekvent hålls de en bit ovanför marken och den ordentliga snöröjningen uteblir. Modden ligger kvar och ökar i djup eftersom det dessutom snöar!

Vad går pengarna till då som vi betalar i skatt? Direktörernas löner? Inte är det till en ordentlig snöröjning i alla fall.

Skämmes på er snöröjare och gatuchefer i kommunerna!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0